Kūka bez cepšanas: gatavoju 15 minūtes, bet neviens no maniem mīļajiem netic, ka viss ir tik vienkārši

Ikvienam patiks šī kūka! Tā izskatās skaisti, tāpēc varat to viegli pagatavot ģimenes svētkiem vai vienkārši vakariņām, lai iepriecinātu sevi un savu ģimeni.

Kūku salikšu formā ⌀26 cm, tāpēc tā sanāks augsta. Ja vēlaties, lai tā būtu mazāka, izmantojiet mazāku pannu un nedaudz samaziniet cepumu un sviesta daudzumu.

Soli pa solim aprakstītā recepte ļauj to viegli pagatavot:

Sasmalciniet cepumus, piemēram, selgas, drupačās. Vislabāk to darīt ar rullīti, liekot cepumus maisiņā vai rīvējot tos uz rupjas rīves, jo blenderī būs ļoti smalkas drupačas, un mums tas nav vajadzīgs. Tad cepumos ielej izkausētu, bet ne karstu sviestu un labi samaisa.

Tagad ieberiet drupačas veidnē un labi piespiediet ar karoti vai glāzi. Ielieciet formu saldētavā uz 5 minūtēm.

Pa to laiku sagatavosim pildījumu. Uzkarsē katliņu uz uguns, ielej tajā pienu, pievieno cukuru, uzbriedušo želatīnu un kakao. Masu karsē, nepārtraukti maisot, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis. Galvenais ir nepieļaut masas vārīšanos, citādi želatīns zaudēs savas īpašības! Tiklīdz izveidojas viendabīga šokolādes masa, noņemiet no karstuma.

Tad pievienojiet skābo krējumu un samaisiet līdz viendabīgai masai.

Lasi vēl: Aizmirsu par pelējumu pagrabā pēc 72 gadus vecā kaimiņa padoma: dažu centu šķīdums glābj ražu

Ļauj nedaudz atdzist.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Leave a Comment